Русия ще предложи на страните от ОПЕК  да се върнат

...
Русия ще предложи на страните от ОПЕК  да се върнат
Коментари Харесай

Русия предлага на ОПЕК да свали ограниченията за петрола

Русия ще предложи на страните от ОПЕК  да се върнат към нивото на рандеман на нефт от октомври 2016 година, заяви организация Блумбърг.

Според източници на организацията предлагането на страните от картела и нечленуващите в него ще включва връщане към тези равнища за 3 месеца, считано от юли. Така производството ще се усили още веднъж с до 1,8 млн. барела на ден, съразмерно за всички страни.

Доставките на нефт обаче няма да доближат максимума, защото редица страни като Ангола, Венецуела и Мексико няма да съумеят да доближат  предишните равнища.

В края на 2016 година страните от ОПЕК+ се договориха за ограничение на производството в поддръжка на цените. Досега съглашението беше удължавано два пъти и е в действие до края на годината. Заради мощното намаление на добивите във Венецуела и още няколко страни обаче равнището на осъществяване на договорката от дълго време надвиши 100%. През април беше 152%. На този декор министрите от страните от ОПЕК заговориха за намаляване на квотите и последователно възобновяване на производството още през втората половина на 2018. Въпросът ще се взема решение на срещата във Виена на 22 и 23 юни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР